Mikä ihmeen eTilintarkastus?

Tilintarkastus – tuo jokavuotinen pakollinen paha ja pakkopulla. Moni yrittäjä ajattelee niin. Näin ei kuitenkaan tarvitsisi olla. Lakisääteinen tilintarkastus voi olla mutkatonta, helppoa ja äärimmäisen hyödyllistä. Ratkaisu tähän on eTilintarkastus.

Mikä ihmeen eTilintarkastus - eTilintarkastus

E niin kuin etänä ja sähköisesti!

Tätä päivää ei enää ole mappien ja lippulappujen lähettely: tilintarkastus voidaan hoitaa täysin sähköisesti ja etänä ja sinulla jää aikaa keskittyä olennaiseen; tilintarkastaja saa tunnukset ohjelmaan, josta aineisto löytyy ja tarkastus voidaan hoitaa täysin ajasta ja paikasta riippumatta. Tarvittavat palaveritkin hoituvat tänä päivänä teamsilla etkä ole sidottu tilintarkastajan paikkakuntaan. 

E niin kuin erittäin hyödyllistä! Miksi tilintarkastus kannattaa?

Tilintarkastus on lakisääteinen, jos kaksi seuraavasti kriteereistä täyttyy:

  • Taseen loppusumma ylittää 100 000 euroa
  • Liikevaihto tai sitä vastaava tuotto ylittää 200 000 euroa tai
  • Yrityksen palveluksessa on keskimäärin yli kolme henkilöä.

Tilintarkastus kuitenkin voidaan tehdä, vaikka se ei pakollista olisikaan. Se jopa kannattaa tehdä. Miksikö? No siksi, että yrittäjä ja yritys on aina itse vastuussa kirjanpidon, tilinpäätöksen ja veroilmoitusten oikeellisuudesta, vaikka kirjanpito olisikin laadittu kirjanpitäjän toimesta. Tilintarkastaja huolehtii siitä, että asiat on oikein tehty etkä ole myöhemmin pulassa virheellisen kirjanpidon tai verotuksen vuoksi. Tilintarkastaja on ulkopuolinen taho, joka valvoo sinun etuasi: kun asiat ovat kunnossa ja oikein, voit nukkua yösi rauhassa.

E niin kuin erinomaiset neuvot!

Moni ajattelee, tilintarkastaja on turhantärkeä nillittäjä, jonka ainoa tavoite on puuttua epäolennaisuuksiin ja päästä huomauttelemaan. Näin se ei kuitenkaan ole; parhaimmillaan tilintarkastaja on kuin hyvä ystävä, joka antaa erinomaisia neuvoja. Tilintarkastaja on verotuksen ja kirjanpidon asiantuntija, joka huomioi tarkastustyötä tehdessään myös sen, onko asiat tehty järkevästi. Tilintarkastajat voivat auttaa monessa asiassa; olipa kyseessä sitten järkevämmän yritysrakenteen suunnittelu, yrityskaupan valmistelu ja yrityksen arvonmääritys, verotehokkuuden pohdinta tai jokin muu yrityksen talouteen liittyvä asia. Parhaimmillaan tilintarkastaja on sinun puoliasi pitävä ammattilainen, joka huolehtii, että yrityksesi on tikissä!

Eikö tehtäisi sinunkin tilintarkastuksestasi kiva kokemus?

Autamme sinua mielellämme! Jos haluat keskustella tilintarkastuksesta tarkemmin, voit jättää soittopyynnön nettisivuillamme tai laittaa sähköpostia lotta.hakamies@etilintarkastus.fi. Ole yhteydessä ja huolehditaan yhdessä siitä, ettei tilintarkastus enää ole sinullekaan turhauttavaa pakkopullaa vaan hyödyllistä ja kivaa!

Lue seuraavaksi

Pieni, mutta ytimekäs Tilintarkastus-Suomi-sanakirja

Pieni, mutta ytimekäs Tilintarkastus-Suomi-sanakirja

Tilintarkastajat, nuo talousmaailman pikku saalistajat, jotka mielivaltaisesti härnäävät lippu-lappu-pyynnöillään pahaa aavistamattomia, rehellisiä yrittäjiä. Vai näinköhän se meneekään noin? Koostimme Sinulle,...
Lue lisää
Milloin, miten ja miksi tilintarkastus tehdään? Mitä?

Milloin, miten ja miksi tilintarkastus tehdään? Mitä?

Tilintarkastus, tuo lakisääteinen keino varmistaa, että yrityksen kirjanpito, tilinpäätös ja hallinto on justiinsa ja jetsulleen lainsäädännön mukaista. Me eTilintarkastuksessa varmistamme...
Lue lisää